jueves, 1 de abril de 2010

Benny Andersson: Abba reunion... una broma, a joke, "Det var ett skämt" Ironi.

. jueves, 1 de abril de 2010


Benny Andersson om återföreningsryktet som tagit fart igen: "Alla journalister tycker att det är roligt att skriva att "Abba ska återförenas". Det där som vi sa var ett skämt. Ironi. Det är inget mer med det." Foto: Peter Kramer
Benny Andersson om Abbas återförening: "Det var ett skämt"
NEW YORK. Det har gått 27 år sedan Abba beslutade sig för att gå skilda vägar. 27 år av rykten, spekulationer och hopp om att den spandexklädda popgruppen skulle kunna tänka sig att göra det igen. Men också 27 år av "inte en chans". Så vad är skillnaden den här gången? Kanske att det faktiskt var Benny Andersson själv som sa: - Det är ingen dum idé...
Fakta

Björn Ulvaeus, 64 år


Gör i dag: Arbetar fortfarande tätt ihop med Benny Andersson, mest intensivt med "Kristina" som musikalen heter i sitt engelska utförande. Han har också skrivit debattartiklar om fildelning och är motståndare till den olagliga spridningen av musik på nätet.

Benny Andersson, 63 år


Gör i dag: Arbetar för tillfället med "Kristina från Duvemåla" som i engelsk uppsättning har premiär i London i april. En musikal som många hoppas kan plockas upp även i USA, kanske på Broadway. Han har också sin Benny Andersson Orkester.

Anni-Frid "Frida" Lyngstad, 64 år


Gör i dag: Bor i Fribourg i Schweiz och är änka efter den adlige Ruzzo Reuss, som hon gifte sig med 1992 och som gick bort 1999. Hon har gjort enstaka framträdanden, bland annat i en videosekvens i 2004 års Eurovision Song Contest - 30 år efter att Abba vann - men håller sig allt som oftast borta från rampljuset.

Agnetha Fältskog, 59 år


Gör i dag: Har som bekant levt ett avskiljt liv på Helgö, men släppte 2004 coveralbumet "If I thought you'd ever change your mind" som sålde platinum. Hon är dock den som har sagt sig avsky uppmärksamheten och flera gånger stängt dörren till att återförenas med Abba.


Innan vi går längre med det här, och innan hoppet har skenat iväg hos alla er fans, ska vi slå fast att dörren som Benny sägs ha öppnat när han intervjuades i brittiska Times, på sin höjd är på glänt.
Det var i går som den ansedda engelska tidningen rapporterade hur duon Björn Ulvaeus och Benny Andersson, under ett samtal med reportern, helt plötsligt vände upp och ned på alla sina år av intensivt förnekande och istället valde en mer öppen replik på frågan.
Den ställdes inte utifrån perspektivet av en ny världsturné - det som kvartetten en gång tackade nej till att göra för sju miljarder kronor - utan utgick från upplägget av en mindre och mer intim spelning, med en orkester och med det mognare materialet från de senare skivorna.
"Ingen dum idé"

- Vi skulle kunna sjunga "The Way old folks do", ska Björn ha sagt sedan Benny hade funderat i banorna:
- Jag vet inte om tjejerna sjunger så mycket längre? Jag vet att Frida har varit i studion.
Vidare ska Benny ha konstaterat "Det är ingen dum idé faktiskt."
Ett svar nog för att hetsa upp de mest hårdhudade fansen - dem som har hört ryktet om och om igen och alltid sett samma tomhet i förlängningen.
- Hela min Facebooksida var full när jag vaknade i morse. Jag försökte bara lugna folk med "Det där ryktet har vi hört förr." Sen såg jag att Benny faktiskt h-a-d-e sagt något, säger Anita Notenboom, grundaren av Abbas officiella fanklubb.
"Finns enorm efterfrågan"

- Det skulle bli episkt, säger Michael Endelman, en av redaktionscheferna på det amerikanska musikmagasinet Rolling Stone, när Expressen pratar med honom.
- Om de gjorde en turné igen skulle det kunna bli en av de största i världen någonsin. Se bara hur stora de har blivit här i USA med "Mamma Mia!" på Broadway och som film.
- Det finns helt klart en enorm efterfrågan, säger han.
Men det är förstås inte alls så bra som det låter i Times när vi själva får tag i Benny. Han och Björn befinner sig just nu i London för att överse repetitionerna av "Kristina från Duvemåla", eller "Kristina" som musikalen som går upp i Albert Hall i april heter på engelska.
- Alla journalister tycker att det är roligt att skriva att "Abba ska återförenas", säger Benny med viss trötthet i rösten.
- Det där som vi sa var ett skämt. Ironi. Det är inget mer med det.
Och så var vi tillbaka på ruta ett.
"Vi blir inte besvikna"

Ännu ett nederlag för den inbitna Abbasupportern som inget hellre vill än att något att ryktena, någon gång, ska ha lite grund.
- Det är klart att vi vill. Men vi blir inte besvikna. Sedan vi grundades för 24 år sedan har vi hört det här pratet och vet att vi sannolikt aldrig kommer att få se Abba på scen igen. Och det är okej, säger Notenboom.
Men det är en sak att ha upplevt det i 24 år. En helt annan att ha förälskat sig i "Mamma Mia!" och veta att ens nya idoler fortfarande är - i viss mån - aktiva och få drömmarna nedskjutna.
- Vi har många yngre fans nu och visst... De kanske tar hårdare på det här. De är väldigt aktiva på internet och gräver efter alla artiklar som möjligtvis kan innehålla något om en reunion, säger Notenboom.
Men i hennes ögon finns också risken för fiasko - att Abba kliver upp på scenen till skyhöga förväntningar och raserar den mytiska bilden som många har av dem i dag.
Just det har dock Michael Endelman svårt att se.
- Det finns inte så mycket till myt att förstöra, i alla fall inte här, säger han och småskrattar åt vad man får för sig är hans bild av Abba - den i glittrande trikåer och allt det töntiga i hur modet var på den tiden.
- Jag vet att de är större i Europa och kanske vill minnas det som så, men Abba är inte som Led Zeppelin när vi pratar om myter, säger han och fortsätter:
- Police gjorde en lyckad reunion-turné som folk tyckte lät rätt bra. Van Halen är lite annorlunda, de har haft så många sångare, men gjorde ändå en grej med David Lee Roth vilket var häftigt. Led Zeppelin gjorde comeback i London, en show, men den ville folk se mer av.
- Men, tillägger han. Jag kan inte se att det skulle hända med Abba. Vi gjorde en intervju med Benny i samband med att de de valdes in i Rock'n'roll hall of fame. Där berättade han just om att de har sagt nej till en miljard dollar. Jag ser inte att de kommer att ändra sig.
Tror inte på bröllopssång

Anita Notenboom tror heller inte på ryktet som hon hörde om att Abba påstås överväga ett privat nummer under Daniel och Victorias bröllop.
- De är ju perfektionister. De skulle ha behövt börja repa för länge sedan redan och jag tror inte att de går upp och gör ett halvdant nummer. Det är inte Abba.


http://www.expressen.se/noje/musik/1.1933029/benny-andersson-om-abbas-aterforening-det-var-ett-skamt

You Owe Me One
"I was taken by surprise
Now both of us are in a state of confusion
Hesitation in our eyes
Something unwanted has entered our existence
I think it's better to view it from a distance
Yes I really do"http://www.youtube.com/watch?v=_VtxjtNIFjo

--------------------------------------------------------
Integrante de Abba desmiente su reunión: "Fue sólo una broma"
Benny Andersson debió retractarse de sus declaraciones hechas la semana pasada con respecto a un regreso del mítico cuarteto pop sueco.
DPA
Miércoles 31 de Marzo de 2010 13:46


Foto: El Mercurio

ESTOCOLMO.- El ex miembro de Abba Benny Andersson se adelantó la semana pasada a las tradicionales bromas del 1 de abril cuando planteó la posibilidad de la reunificación del legendario cuarteto sueco: "era sólo un chiste, una ironía", dijo hoy al diario "Expressen" en Estocolmo.

La semana pasada, Andersson abrió por primera vez en casi 30 años la posibilidad del regreso de Abba en una entrevista con el diario británico "The Times". "No hay en absoluto ninguna intención", asegura ahora el músico.

Andersson y los otros tres miembros de Abba (Bjrn Ulvaeus y las cantantes Agnetha Fltskog y Anni-Frid Lyngstad) siempre descartaron categóricamente regresar a los escenarios.

El cuarteto se separó en 1983, con una histórica batería de exitos de pop de la era discoteque como "Dancing Queen", "Waterloo" o "Take A Chance On Me". El matrimonio Fltskog y Ulvaeus, así como Andersson y Lyngstad emprendieron ya caminos en solitario durante los tiempos de la banda.


http://www.emol.com/noticias/magazine/detalle/detallenoticias.asp?idnoticia=406155relacionadas.

Görel steps into the fray! ABBA reunion is never going to happen - Mar 27

ABRI BIEN LOS OJOS!!! OPEN YOUR EYES!!! Abba to re-form? ‘Yeah, why not?’ - Mar 26

0 comentarios :

 

DISCLAIMER:

All music, lyrics, videos photos, & media remain copyright of their respective owners. No infringement intended. Used for entertainment purposes and to promote the Artists' work Please support the artists by buying their official releases